Sunday, April 27, 2008

Να (μην) λείπει το Βίσσηνο! - ESPRESSO 26.4.2008

Από τη «Μεθυσμένη Πολιτεία» και τις μπουάτ της Πλάκας μέχρι το «Everything» και τη σκηνή της Eurovision η διαδρομή είναι μεγάλη. Οσο μεγάλη είναι και η απόσταση από την αγκαλιά του Γιώργου Νταλάρα σε εκείνη του Χρήστου Ψωμόπουλου. Και φυσικά, η μεταμόρφωση της Αννας Βίσση από ανερχόμενη τραγουδίστρια του λεγόμενου έντεχνου ρεπερτορίου σε σταρ της πίστας με λαμπερές στιγμές διεθνούς ακτινοβολίας παραμένει εντυπωσιακή.




Τα πρώτα βήματα Γεννήθηκε στην Κύπρο και σε ηλικία έξι ετών ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στο ωδείο. Στα δώδεκα κερδίζει το πρώτο βραβείο της σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού, γεγονός που πείθει τους γονείς της να μετακομίσουν στην Αθήνα, ούτως ώστε να βρει η κόρη τους πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργήσει το ταλέντο της. Το 1977, η Αννα, φοιτήτρια πια, κατακτά την κορυφή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, κάνει τα πρώτα της βήματα στις μπουάτ της Πλάκας. Το ειδύλλιό της με τον Γιώργο Νταλάρα έχει αρχίσει και η Αννα ερμηνεύοντας τη «Μεθυσμένη Πολιτεία» ανακηρύσσεται η πλέον ελπιδοφόρα, νέα, έντεχνη παρουσία. Τα πράγματα αλλάζουν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν μπαίνει στη ζωή της ο Νίκος Καρβέλας. Ο έρωτάς τους είναι κεραυνοβόλος και καταλήγει στα σκαλιά της εκκλησίας. Μαζί γνωρίζουν μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες. Λίγο καιρό μετά, η ευτυχία τους ολοκληρώνεται με τη γέννηση της κόρης τους Σοφίας. Ο γάμος τους μετρά ήδη αρκετά χρόνια, όταν αποφασίζουν ξαφνικά να χωρίσουν. Ο έντονος έρωτας που μοιράστηκαν κάποτε δίνει τη θέση του σε μια ζεστή σχέση φιλίας και αγάπης. Οι δυο τους εξακολουθούν να ζουν στο ίδιο σπίτι και ο Νίκος συνεχίζει να γράφει τραγούδια για τη μούσα του. Το 1994 στη ζωή της τραγουδίστριας μπαίνει ο Λάμπης Λιβιεράτος. Τον πρώτο καιρό, παίζουν… κρυφτούύλι. Οταν όμως οι παπαράτσι τους «ξετρυπώνουν», το ζευγάρι αρχίζει να κυκλοφορεί μαζί κανονικά. Οι φήμες θέλουν τον Νίκο Καρβέλα να μη συμφωνεί με αυτήν τη σχέση και κάποιοι μιλούν για έντονες συγκρούσεις ανάμεσα σ’ εκείνον και τον Λάμπη. Ο τελευταίος, από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να καταλάβει τη σχέση του Καρβέλα με τη Βίσση, ούτε και το γεγονός ότι συνεχίζουν να μένουν μαζί, παρά το διαζύγιό τους. Η σχέση της Αννας με τον Λιβιεράτο διαρκεί περίπου τρία χρόνια, μέχρι το 1997.

Οι ατίθασοι
Τότε, στη ζωή της Κύπριας σταρ εισβάλλει σαν σίφουνας ο Στράτος Τζώρτζογλου. Μία επίσκεψη του ηθοποιού στο καμαρίνι της στο «Χάος», όπου τραγουδούσε τότε με τον Σάκη Ρουβά, είναι αρκετή για να φουντώσει το πάθος που χαρακτήρισε την πολύ σύντομη περιπέτειά τους. Η Αννα όμως, καλώς ή κακώς, έχει την τάση να γοητεύεται από ατίθασους χαρακτήρες. Και κάπως έτσι ο… ατίθασος Απόστολος Γκλέτσος μπαίνει από το πουθενά σφήνα στη σχέση της με τον Στράτο. Το δίλημμα είναι μεγάλο, όμως τελικά η τραγουδίστρια επιλέγει τον Αποστόλη, κάνοντας μαζί του μια σχέση σύντομη μεν, γεμάτη ένταση δε. Πολλοί καβγάδες και ακόμη περισσότερα on και offs. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του Απόστολου σε συνδυασμό με την έντονη προσωπικότητα της Αννας λειτουργεί εκρηκτικά και στο τέλος γίνεται… βόμβα μολότοφ (!) που διαλύει τη σχέση τους οριστικά και αμετάκλητα.

Εφιαλτικά σενάρια
Την ίδια περίοδο, η τραγουδίστρια ανοίγει μέτωπο με όλα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά μοιράζοντας εξώδικα και απαιτώντας να μην αναφέρονται στο εξής στην προσωπική της ζωή. Ωστόσο, οι φήμες για ερωτικούς δεσμούς της τραγουδίστριας πρώτα με τον Σπύρο Πώρο και ύστερα με τον Φράνκο Νάκιτς δημοσιοποιούνται αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο. Τα περιοδικά δεν γράφουν πλέον το όνομα της Κύπριας σταρ. Παρ’ όλα αυτά, «φωτογραφίζουν» την ίδια και τις σχέσεις της. Το 1998 η Αννα πηγαίνει στο Λονδίνο, όπου κάνει τις πρώτες της προσπάθειες για διεθνή καριέρα, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον Νίκο Καρβέλα. Ομως, η απουσία τους από την Ελλάδα για πολύ καιρό κάνει κάποιους να φτιάξουν μια σειρά από ανατριχιαστικά σενάρια, που κάποια στιγμή αγγίζουν τα όρια των εφιαλτικών διαδόσεων. «Η Αννα πέθανε» λένε. «Από ναρκωτικά, από οίδημα, από καρδιά…». Ολοι αρχίζουν να την αναζητούν απεγνωσμένα. Μέχρι και τα δελτία ειδήσεων αναφέρονται στο θέμα, που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Ο θόρυβος καταλαγιάζει μόνον όταν η ίδια βγαίνει και κάνει δηλώσεις λέγοντας «Παιδιά, είμαι μια χαρά!». Και πάλι όμως, τα σκάνδαλα δεν τελειώνουν. Η εμφάνιση της τραγουδίστριας με ένα κόσμημα ξένου οίκου, σε συνδυασμό με ορισμένα σύμβολα στο εξώφυλλο του άλμπουμ της «Αντίδοτο», τη βάζουν στο στόχαστρο μιας μερίδας ιερέων, που λένε πως «είναι του σατανά και φοράει την πεντάλφα».

Ολο αυτό το διάστημα βεβαίως η Βίσση συνεχίζει να απασχολεί και με την προσωπική της ζωή. Το 2000, όταν πηγαινοέρχεται Αθήνα - Λονδίνο για τις ηχογραφήσεις του αγγλόφωνου άλμπουμ της, φημολογείται ότι έχει σχέση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Εκείνος πάντως σε συνέντευξη που παραχωρεί αργότερα φροντίζει να διαψεύσει τις φήμες. Καιρό μετά ακούγεται πως η Αννα βγαίνει μυστικά ραντεβουδάκια με τον πρώην της Ζέτας Μακρυπούλια, τον γνωστό γυμναστή Κώστα Αλιμπέρτη. Εκείνος δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει αυτά που ακούγονται. Ετσι, ένα μυστήριο συνεχίζει να πλανάται στην ατμόσφαιρα μέχρι που στη ζωή της Αννας μπαίνει ο Κώστας Φραγκολιάς. Η σχέση τους κρατάει περίπου τρία χρόνια και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Αυτό που σχολιάζουν αρκετοί τον πρώτο καιρό είναι η διαφορά ηλικίας που χωρίζει το ζευγάρι. Εκείνοι όμως δεν πτοούνται. Το τέλος της σχέσης τους έρχεται φιλικά κυρίως λόγω φθοράς.


Ο Ψωμόπουλος και η κρίση με τον Καρβέλα
Ακολουθεί μια σύντομη περιπέτεια της Αννας με τον Κώστα Γκρέκα και στη συνέχεια ένας έρωτας πολύ φλογερός και δυνατός που κρατάει μέχρι σήμερα. Ο Χρήστος Ψωμόπουλος γνώρισε τη Βίσση μέσω της κόρης της Σοφίας και ήταν ο άνθρωπος που της στάθηκε περισσότερο απ’ όλους στη διαμάχη της με την Polyvideo. Η διαμάχη έλαβε τέλος πολύ πρόσφατα, όταν η τραγουδίστρια ήρθε τελικά σε συμβιβασμό με την εταιρεία παραγωγής του show «Με αγάπη Αννα». Το τελευταίο δεν μακροημέρευσε στην ελληνική τηλεόραση, αφού η Βίσση, ακολουθώντας, όπως λέγεται, τη συμβουλή του Καρβέλα, έσπασε το συμβόλαιό της πριν παρουσιάσει τον συνολικό αριθμό των εκπομπών που είχε συμφωνήσει. Για να της επιστραφούν τα προσωπικά της αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο σπίτι της στην Εκάλη το περασμένο καλοκαίρι η Αννα χρειάστηκε να καταβάλει εντέλει το ποσό των 500.000 και όχι εκείνο των 2,3 εκατ. ευρώ που τη «βάραιναν» έπειτα από τόσα χρόνια που εκκρεμούσε η εν λόγω δικαστική κόντρα.

Πλέον, ο Χρήστος, που ήταν πολύ κοντά της κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας, εκτελεί και χρέη μάνατζερ της Αννας. Η τελευταία άλλωστε για πρώτη φορά στη ζωή της φαίνεται να μην τα πηγαίνει καθόλου καλά με τον Νίκο Καρβέλα. Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει πλέον μια καινούργια οικογένεια και όπως ακούγεται, η Βίσση θεωρεί ότι, ενώ είχε και εκείνος μερίδιο ευθύνης στην ιστορία με την Polyvideo, όχι μόνο δεν το ανέλαβε, αλλά ούτε καν στήριξε την ίδια όσο θα έπρεπε. Τα τελευταία κουτσομπολιά θέλουν την Αννα και τον Νίκο να μη μιλάνε καν, αλλά και την κόρη τους Σοφία να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να φέρει τους γονείς της και πάλι κοντά, ούτως ώστε να αποκτήσουν ξανά την υπέροχη σχέση που είχαν μέχρι πριν από μερικούς μήνες. Λένε πως όταν ραγίσει το γυαλί πολύ δύσκολα ξανακολλάει. Είναι δυνατόν όμως να ισχύει κάτι τέτοιο για τον Νίκο και την Αννα;

Η κόντρα με τη Βανδή
Γύρω στο 1999 ξεκινάει η περιβόητη κόντρα της με τη Δέσποινα Βανδή. Κάποιοι λένε πως η νέα τραγουδίστρια αντιγράφει την παλιά, το θέμα πουλάει και μοιραία αρχίζουν τα… όργανα που οδηγούν τους fans των δύο σταρ σε ακρότητες και πολεμικές δηλώσεις μέσω Internet. Τη λεγόμενη κόντρα που κρατάει μέχρι σήμερα (όμως, όχι πια σε τόσο έντονο βαθμό) υποβοηθούν και οι ίδιες οι καλλιτέχνιδες με δηλώσεις τους. Την αρχή κάνει η Δέσποινα με τη θρυλική πλέον ατάκα της «εκείνη είναι τριάνα χρόνια στο τραγούδι κι εγώ δεν είμαι ακόμα ούτε τριάντα χρόνων» και την απάντηση δίνει πολύ καιρό μετά ο Νίκος Καρβέλας (με τη Βίσση παρούσα και χαμογελαστή): «Η κυρία Βανδή είναι καταπληκτική. Κάνει καταπληκτικά την κυρία Βίσση!» λέει και προκαλεί πάλι τον κακό χαμό στους κύκλους των fans.

Από
espressonews.gr
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

3 comments:

Anonymous said...

OOOLH M H ZWH,OOOLH M H ZWH,ANNA EISAI ESY!!!!!!!

NIKOS KARBELAS 4EVER!!!!!!!!

Anonymous said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

AMAN RE VALENTINO PRIXHS EISAI OLO M... LES