Tuesday, June 3, 2008

Τα λεφτά της πίσω ζητεί η Αννα Βίσση - espressonews.gr

Η Αννα Βίσση περνάει στην αντεπίθεση! Μία πολυσέλιδη εισήγηση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το Εφετείο επιδίκασε στην Polyvideo μεγαλύτερο ποσό από ό,τι έπρεπε, αλλά και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία είχε «δεσμεύσει» τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας παραγωγής, αποτελούν τα μεγάλα «όπλα» της Αννας απέναντι στην αντίδικο εταιρεία.

Οργισμένη η καλλιτέχνιδα ουσιαστικά απαιτεί από την Polyvideo να της επιστρέψει το ποσό των 500.000 ευρώ που κατέβαλε στις 12 Φεβρουαρίου 2008, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, δηλώνοντας εξαπατημένη, καθώς -όπως υποστηρίζει- δεν μπορούσε να λάβει τα χρήματα.

Αφορμή για νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» του πολέμου μεταξύ της καλλιτέχνιδας και της εταιρείας παραγωγής, απόρροια του προ δεκαετίας τηλεοπτικού σόου «Με αγάπη Αννα», στάθηκε η εισήγηση του αρεοπαγίτη Ιωάννη Τέντε, ο οποίος με έκθεσή του αναφέρει ότι κακώς το Εφετείο επιδίκασε στην Polyvideo γύρω στα 836.000 ευρώ.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εspresso», στις 17 Μαρτίου του 2008, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα μετά το συμβιβασμό, ο εν λόγω εισηγητής, στα πλαίσια συζήτησης της αίτησης αναιρέσεως που είχε καταθέσει η καλλιτέχνιδα, κάνοντας φύλλο και φτερό το φάκελο, έκρινε ότι: «οι δαπάνες που αφορούν αμοιβές που κατέβαλε η ενάγουσα (σ.σ.: Polyvideo) στους κειμενογράφους (46.770 ευρώ), στους σκηνοθέτες, διευθυντή φωτογραφίας και χορογράφους (15.407, 22.000 και 15.561 ευρώ), χειριστή κάμερας και ηχολήπτη (7.443 και 9.748 ευρώ) και studio (352.166 ευρώ) δεν συνδέονται ουσιωδώς με την αντισυμβατική συμπεριφορά των εναγομένων (σ.σ. της Αννας Βίσση)».

Ετσι, ο αρεοπαγίτης επισημαίνει ότι το Εφετείο έπρεπε να επιδικάσει στην Polyvideo το ποσό των 258.156 ευρώ και προτείνει να ξανασυζητηθεί η υπόθεση. «Από το ποσό που εισηγήθηηκε ο Αρειος Πάγος μέχρι τα 836.018 ευρώ που επιδίκασε το Εφετείο, αλλά και τα 3.650.000 ευρώ που μας ζητούσαν οι αντίδικοι, κάνοντας λόγο για τόκους, υπάρχει χαώδης διαφορά», λένε με νόημα άτομα του περιβάλλοντος της καλλιτέχνιδας, προσθέτοντας ότι η Polyvideo δεν τους κοινοποίησε την προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγόρευε ρητά την είσπραξη κάθε απαιτήσεως από την Polyvideo λόγω των οφειλών που είχε σε τρίτο επιχειρηματία. «Μας το απέκρυψαν, ώστε να λάβουν τα χρήματα» λένε.

Από την πλευρά τους, υπεύθυνοι της Polyvideo υποστηρίζουν πως «οι όποιες αντιδικες είχε η εταιρεία με τρίτους δεν αφορούν την κυρία Βίσση».

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ, ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

espressonews.gr

3 comments:

Anonymous said...

AMA EINAI SIGOURO KAI DEN BARIESAI THN DIADIKASIA ANNOULA PARTA PISO DIKA SOU HTAN ETSI KAI ALLIOS

Anonymous said...

PARTOUS KAI TA SOVRAKA 8EA M!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

pos leei kai o karvelas i elliniki dikaiosini tha dikaiosei tin anna............