Friday, February 13, 2015

Οι Καμπάνες του Edelweiss-12/02/2015 Πρεμιερα







fannatics.gr Οι Καμπάνες του Edelweiss σήμαναν για πρώτη φορά λίγο πριν τις 20.30 χθες στο Pantheon Theater!

Πρόκειται για μια ροκ όπερα άλλου επιπέδου που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Ο δημιουργός Νίκος Καρβέλας έχει ξεπεράσει τον ευατό του σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα που απογειώνει το έργο και φυσικά τον μαέστρο Αλέξιο Πρίφτη.
Μια Γερμανίδα, η Άννα, μας αφηγείται την πολυτάραχη ζωή της. Σκληρές σκηνές, ναρκωτικά, δολοφονίες, βιασμοί οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα που καθηλώνει, βγαλμένο μέσα από τη ζωή όσο ακραίο κι αν ακούγεται. Η δυναμική μουσική και οι στίχοι δημιουργούν μοναδικά συναισθήματα. Πρόζα υπάρχει σε ελάχιστα σημεία.
Το πρώτο μέρος της παράστασης διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά, το δεύτερο μέρος 1 ώρα και 10 λεπτά ενώ μεσολαβεί εικοσάλεπτο διάλειμμα.
Η Άννα Βίσση συγκλόνισε με την ερμηνεία, με το πάθος, την ένταση και τη φωνή της. Ειδικότερα στους μονολόγους που έχει στο έργο το αποτέλεσμα ήταν ανατριχιαστικό! Βλέπουμε μια πλευρά του εαυτού της που σοκάρει καθώς τσαλακώνεται και παρουσιάζει μια Άννα που δεν ξέραμε ότι υπήρχε μέσα της.
Ένα cast που δεν μπορούσε να σχολιαστεί κάτι λιγότερο από εξαιρετικό, με την μεγαλύτερη αποκάλυψη τον Αιμιλιανό Σταματάκη που μάγεψε.
Η παράσταση κύλησε ομαλά, χωρίς απρόοπτα και εκτός από τις ερμηνείες εντυπωσίασαν τόσο τα σκηνικά που άλλαζαν με...ταχύτητα φωτός, όσο και τα κουστούμια αλλά και ο φωτισμός.
Στο τέλος της παράστασης όλοι οι συντελεστές αποθεώθηκαν. Η Άννα μίλησε βαθύτατα συγκινημένη για την νέα της δουλεία...

Το παρόν έδωσαν στενοί της φίλοι όπως η Αννίτα Πάνια, η Χριστίνα Πολίτη, ο Κώστας Φραγκολιάς, ο Λάκης Γαβαλάς, η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και άλλοι.
Οι Καμπάνες του Edelweiss περιλαμβάνουν τα τρία ''Τ'' της επιτυχίας: Τόλμη, Ταλέντο και Τύχη. Καλή σεζόν!!!

No comments: