Thursday, August 27, 2009

Συνέντευξη της Άννας Βίσση στην XanthiNews και τη Νάντια Νάκου

Η συναυλία της απόλυτης Ελληνίδα σταρ Άννας Βίσση δόθηκε στο γήπεδο του ΑΟΞ στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Η αγαπημένη τραγουδίστρια απάντησε σε ερωτήσεις μας για την συναυλία της, την τελευταία της πετυχημένη δουλειά, τα σχέδια της τον χειμώνα αλλά και για την κόρη της Σοφία Καρβέλα. Αναφέρει δε για το Νίκο Καρβέλα ότι του οφείλει πάρα πολλά σε καλλιτεχνικό, συναισθηματικό και προσωπικό επίπεδο και η σχέση τους δεν έχει τέλος αλλά πιστεύει ότι χρειάζονταν αυτό το break.
Απολαύστε την συνέντευξη…

1. Καλώς ήρθατε στην πόλη μας κα Βίσση. Πρώτη φορά θα βρεθείτε κοντά στο κοινό της Ξάνθης; Ήδη έχετε κάνει συναυλίες σε αρκετά μέρη της χώρας μας. Πώς είναι να έχετε άμεση επαφή με τους θαυμαστές σας;
Άννα Βίσση: Χαίρομαι πολύ που η Ξάνθη είναι ένας από τους σταθμούς του «Απαγορευμένο» summer tour. Έχω επισκεφθεί ξανά στην πόλη σας αλλά νιώθω ιδιαίτερη χαρά που θα γνωρίσω καλύτερα το κοινό της Ξάνθης, μέσα από ένα show υψηλών προδιαγραφών για να τραγουδήσουμε και να απογειωθούμε όλοι μαζί! Η επαφή με τον κόσμο που μου είχε λείψει πολύ, ήταν ο βασικός λόγος για να γίνει αυτή η περιοδεία και ξαναζήσαμε σε κάθε συναυλία την δύναμη, το πάθος της σπάνιας σχέσης μας και είμαι ευτυχισμένη και ευγνώμων.

2. Στις 9 Δεκεμβρίου 2008, κυκλοφόρησε το πολύ- αναμενόμενο άλμπουμ «Απαγορευμένο». Μετά από 3,5 χρόνια, επιστρέψατε στην αγορά με 15 νέα τραγούδια. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ο στενός σας συνεργάτης Νίκος Καρβέλας δεν συμμετέχει από καμία πλευρά στη δουλειά της. Είναι πολλοί οι συνθέτες και οι στιχουργοί και ανάμεσα τους και εσείς η ίδια. Τι θα λέγατε γι αυτήν την μεταβατική σας δουλειά; Ήδη έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί. Σας λείπει το δέσιμο που είχατε με τον στενό σας συνεργάτη και πατέρα του παιδιού σας; Πώς είναι να συνεργάζεστε με τόσους πολλούς αξιόλογους δημιουργούς; Εσείς τι είχατε πηγή έμπνευσης όταν γράφατε μουσική;
Άννα Βίσση: Το «Απαγορευμένο» είναι μια πολύ αγαπημένη μου δουλειά που σηματοδοτεί τη συνεχή εξέλιξη που θέλω να διατηρώ ως καλλιτέχνις.
Τα 15 τραγούδια του άλμπουμ είναι για μένα ένας μοναδικός συνδυασμός, που περιλαμβάνει τη γνώριμη γκάμα που έχει συνηθίσει το κοινό μου να ακούει αλλά και νέους ήχους που διαπίστωσα και στις συναυλίες μου σ όλη την Ελλάδα και ότι αρέσουν πολύ και ότι προσελκύουν και ένα διαφορετικό κοινό.
Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να δοκιμάσω νέους και ταλαντούχους δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συνεργασία μαζί τους με ανανέωσε και με έκανε να νιώσω ιδιαίτερα περήφανη για το αποτέλεσμα. Είναι όλοι τους ταλαντούχοι, ξεχωριστοί και «δέσαμε» πολύ. Θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ με όλους και στο μέλλον. Όσο για το Νίκο, του οφείλω πάρα πολλά σε καλλιτεχνικό, συναισθηματικό και προσωπικό επίπεδο και η σχέση μας δεν έχει τέλος αλλά πιστεύω ότι χρειαζόμασταν αυτό το break.

3. Το τραγούδι «Στην Πυρά» έχει ένα πολύ εντυπωσιακό βίντεο κλιπ. Οι στίχοι και δη η λέξη «τσούλες» προκάλεσε σειρά σχολίων. Πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει και να δίνεται νόημα και ουσία στους στίχους ή όχι;
Άννα Βίσση: Ο στίχος ανήκει στη Μυρτώ Κοντοβά, που είναι μια πολύ καταξιωμένη στιχουργός και γράφει καταπληκτικά. Φυσικά και πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε σημασία στους στίχους, αλλά να αναγνωρίζουμε το χιούμορ και το συμβολισμό τους. Στο συγκεκριμένο τραγούδι, η Μυρτώ αποτύπωσε με καυστικό τρόπο εκείνη την κατηγορία γυναικών που νοιάζονται για τα λεφτά, τις μάρκες και το show- off. Και χαίρομαι που γίνεται κυριολεκτικά χαμός και στις συναυλίες και στα clubs με αυτό το τραγουδι. Ο κόσμος διασκεδάζει όταν το ακούει και αυτό μετράει για μένα.

4. Η μονάκριβη κόρη σας Σοφία βρίσκεται μόνιμα πλέον στην Αμερική και ακολουθεί μια νέα καριέρα που αφορά στο σχέδιο και το ρούχο; Ήδη την είδαμε όμως ως ηθοποιό σε σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση και ήταν ένα καλό εγχείρημα. Είναι πολύ γενναίο από μέρους της που προσπαθεί να δημιουργήσει μια δική της καριέρα και δεν εφησυχάζει στην επιτυχία των γονιών της. Είχατε άγχος για το πώς θα πορευτεί το παιδί σας και τι κάνατε ώστε να έχει γερές βάσεις και γιατί όχι να σας ξεπεράσει σε επιτυχία;
Άννα Βίσση: Η Σοφία είναι ένα μοναδικό πλάσμα, με ξεχωριστά ταλέντα και νομίζω ότι ο χώρος που επέλεξε να ασχοληθεί πλέον, η μόδα, της ταιριάζει απίστευτα. Πάντα την ενθάρρυνα να αναπτύξει ελεύθερα τις κλίσεις της και μάλιστα βρήκα ότι είχε πολλές δυνατότητες στην υποκριτική. Η κριτική στις πρώτες της προσπάθειες από την άλλη, υπήρξε αδυσώπητη λόγω του ονόματός της και αυτό με πλήγωσε πάρα πολύ. Το βρήκα τελείως άδικο. Χαίρομαι πια που έχει επιλέξει ένα δρόμο που είναι ελεύθερη και δημιουργική χωρίς να την επηρεάζουν οι κακοπροαίρετοι και την καμαρώνω πολύ.

5. Θα σας δούμε σε κάποια μουσική σκηνή τον χειμώνα; Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
Άννα Βίσση: Έχω ήδη ξεκινήσει τις πρόβες για τις εμφανίσεις μου στο Αθηνών Αρένα τον Οκτώβριο. Επιφυλάσσομαι να είναι το πιο ξεχωριστό και ποιοτικό θέαμα που έχω παρουσιάσει μέχρι σήμερα.

Νάντια Αντ. Νάκου

No comments: