Monday, August 30, 2010

Ο συνθέτης Τάκης Μπουγάς για την Άννα Βισση !

- Άννα Βίσση... Συνεργαστήκατε για το "Κίτρινο, γαλάζιο και μενεξεδί" στις αρχές του '80.
Θυμάμαι αυτή τη συνεργασία με μεγάλη αγάπη. Η Άννα ήταν μία ερμηνεύτρια που έδειχνε ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Ήταν στη ΜΙΝΟΣ, έλεγε τότε μπαλάντες με την κιθάρα της. Άλλαξε λοιπόν εταιρεία και πήγε στην Columbia και κάναμε αυτό το δίσκο. Δεν ήταν φοβισμένη τραγουδίστρια και κέρδισε την αγάπη του κοινού επειδή το πίστευε πολύ! Από τότε το πίστευα αυτό το κορίτσι, είχε μια τεράστια λάμψη...

- Φωνές με διαχρονικότητα υπάρχουν σήμερα; Με βάση τις πωλήσεις των δίσκων, πουλάει ο Χατζηγιάννης, ο Πλούταρχος, ο Ρέμος, ο Βέρτης... ?
Δεν είναι μόνο αυτοί που πουλάνε. Κάνεις λάθος. Πουλάει ένας καλλιτέχνης που έχει χαράξει πορεία και είναι αυθεντικός και έχει οντότητα. Ο Γιάννης Πλούταρχος πούλαγε πολύ, αλλά δύο χρόνια τώρα έχει "πέσει" γιατί τα κομμάτια, που ερμηνεύει είναι "χαζά". Ξέφυγε από το στυλ του, αισθητικά και ποιοτικά. Όποιος έχει fan και τον ακολουθούν για πολλά χρόνια είναι επιτυχημένος στο χώρο. Η Βισση ή ο Ρουβάς π.χ. έχουν αυτό το στοιχείο. Ο Χατζηγιάννης έχει μεγάλο ρεύμα από πίσω, που τον ακολουθεί και θα αγοράσει το δίσκο του ό,τι και να ερμηνεύσει. Μάλιστα, στον Μιχάλη ετοιμάζω κάποια τραγούδια στον επόμενο δίσκο του. Ενώ η Βανδή, αν δεν κάνει σουξέ δεν θα πουλήσει. Αυτή είναι τραγουδίστρια που είναι αναγκαίο να έχει μία τουλάχιστον επιτυχία για να ακουστεί. Ακούω που λένε ότι έκανε καριέρα όπως η Βίσση. Αντίγραφο της "σχολής Βίσση" ήταν και είναι η Δέσποινα. Όπως και ο Πάριος έχει επίσης "σχολή" δική του. Ένας από τους μαθητές του είναι ο Ρέμος, που γνωρίζει όμως πολύ καλά να επικοινωνεί με το κοινό του.

πηγή: Espresso

13 comments:

Anonymous said...

Ο Τάκης Μπουγάς γεννήθηκε στον Πειραιά και από νωρίς συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Έχει συνεργαστεί (τα ονόματα αναγράφονται σε τυχαία σειρά) με τον Δημήτρη Μητροπάνο, Χρήστο Δάντη, Ευδοκία, μελίνα Ασλανίδου, Γιάννη Πάριο, την Τάνια Τσανακλίδου, την Χάρις Αλεξίου, την Αλέκα Κανελλίδου, την Αννα Βίσση, την Ελένη Δήμου, την Κωνσταντίνα, την Βίκυ Μοσχολιού, την Αντζυ Σαμίου, τον Μανώλη Μητσιά, τον Γιώργο Μαζωνάκη, την Νατάσσα Θεοδωρίδου, τον Νίκο Μακρόπουλο, τον Πάνο Καλίδη, την Πέγκυ Ζήνα, την Αντζελα Δημητρίου, τον Γιώργο Λιανό, τον Νίκο Γεραλή, την Κατερίνα Τοπάζη, τον Μανώλη Λιδάκη, την Ειρήνη Μερκούρη, τον Χάρρυ Κλύνν , τον Ανέστη Μαντά, τον Κώστα Καραφώτη τον Χρήστο Αντωνιάδη, τον Χρήστο Κυπριανίδη, την Βίκυ Χαρίτου, τον Σταύρο Κωνσταντίνου, και πολλούς άλλους.

Όλοι σιγοψιθυρίζουμε τους σκοπούς των τραγουδιών του, ξεκινώντας από τα πιο καινούργια, το ΕΝΑ και το ΠΕΣ ΤΟΥ της Πέγκυ Ζήνα, της ΚΡΙΣΗΣ του Νίκου Μακρόπουλου, το ΠΑΣ ΝΑ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ του Πάνου Καλίδη, και παλιότερα τις επιτυχίες του Γιώργου Μαζωνάκη ΕΝΑ ΚΕΝΟ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ, ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ΒΑΡΙΕΜΑΙ, ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ, ΖΗΛΕΥΩ και άλλα πολλά.

Αξέχαστη και διαχρονική η επιτυχία της Ελένης Δήμου, ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ, που ακούστηκε και πρόσφατα σε επανακυκλοφορία από τον Γιώργο Γιαννιά και το τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ από τους Goin' Through - Νίκο Βουρλιώτη, σε RnB διασκευή.

Anonymous said...

kouklara i annoula, otan taksidevi ginete allos anthropos...

megales ekpliksis etimazi gia to arena...

Anonymous said...

kala ta ipe o takis :P

elpizo sintoma na ksanasinergastoun..



Kaloperna i annoula sto mexiko :-P

Anonymous said...

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ dialekste

1. Professional Sinnerz
2. Stavento & Ivi Adamou
3. Vegas

:P

Anonymous said...

Gia synergasia me Anna? Kanena apo afta! Kai eidika tous Professional Sinnerz! M E T I P O T A!

Asxetos said...

βαρεθηκα τα ανουσια shows της Αννας! Θελω πιο πολυ μουσική και τραγουδι.Δεν θελω να δω ουτε την Αννα σαν σεξωγήινη στην πίστα, ούτε φαλακρες χορεύτριες να χορεύουν και να κρεμονται σαν παλαβές, ούτε εφφε,ούτε τίποτα.Θελω να βγαλει η Αννα εναν που ωραιο δισκο με ομορφα μελωδικα τραγουδια και να κανει μια μινιμαλ παρασταση να τα παρουσιασει.Μερικές φορές το απλό και ωραίο είναι το καλύτερο.Αλλά έχει πολύ κακούς συμβουλάτορες αυτο το κορίτσι και χαντακώνεται.Αναλώνεται σε φορέματα, μαλλιά, χορούς, και βλακείες.Αυτό πιστεύω.

Anonymous said...

diafono, ego thelo tin anna se megali skini na kani ta show pou mas sinithise tosa xronia.

den mpori kanis sto athinon arena na efanisti apla me ena mikrofono ke na lei mono balandes.

to arena ine gia show.

Anonymous said...

asxete simfono.
tha boruse na kani kati poli aplo.ftaniiiiiii.ftani me ta suxedakia.giati den ebistewete ton eafto tis?ti nomizi oti an to girisi ligo ke vgazi piotika tragudia tha tis girisun oli tin plati?
meta to arena tha eprepe na ta paratisi ola ke na xekinisi kati kenurio.otan ftasi 60 ke den tha exi katholu foni gia na pi kati pio diskolo tote na katsi spiti tis.tha ine poli arga gia alages

Anonymous said...

ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ
ΡΟΥΒΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΘΑ SHOW. Κ ΦΥΣΙΚΑ
ΤΟ ΑΡΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ
ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ SHOW.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΚΗΝΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ
ΚΑΘΑΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΦΕ,
ΧΟΡΟΥΣ ΚΤΛ.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ
ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΤΟ
ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΑ.

Asxetos said...

Γιατί το ΑΡΕΝΑ σαν χώρος σας αρέσει? Το χω ξαναπεί ότι τέτοιοι χώροι είναι για να απολαμβάνουν το πρόγραμμα μόνο οι κοιλαράδες επιχειρηματίες των πρώτων τραπεζιών και η ψευτοcelebrities της Αθήνας.Μη μου πείτε ότι ένας απλός θαυμαστής της Άννας μπορεί να απολαύσει εκεί το πρόγραμμα.Εγώ που πήγα πέρσι, μπορεί σαν πρόγραμμα και σαν Άννα να ήταν αρκετά καλό, αλλά δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου.Και δεν μπορούν όλοι να σκάνε 50-100-200 Ευρώ σε μια βραδυά όσο κι αν αγαπάνε την Άννα, προκειμένουν να πάρουν ένα τραπέζι της προκοπής.Το αληθινό κοινό της Άννας είναι μακριά από τέτοια shows και επιπολαιότητες.Το αληθινό κοινό της Άννας αρκείται απλά στο να την βλέπει και να την ακούει.Χωρίς εφφε,χωρίς βαμπιρ εμφανίσεις, χωρίς διαστημικούς εξοπλισμούς,χωρίς περιτυλίγματα.Η εποχή των shows πιστεύω είναι παρελθόν.Δεν είμαστε στο Las Vegas, ούτε στο Hollywood.Μιλάμε για την Ελλάδα και την Αθήνα.Θα βαρεθώ οικτρά να βλέπω Άννα και Ρουβά να χαζοφλερτάρουν στη σκηνή.Γιατί ρε Αννούλα?

Anonymous said...

San xoros to ARENA einai kryos kai katholou friendly. Mono ama kathesai poly brosta vlepeis kala. Osoi kathontai pio piso i sto plai den vlepoun tipota. Makari i Anna na emfanizotan se mia mousiki skini moni tis anti sto Arena me ton Rouva. Ola afta ta theamatha anikoun sto parelthon opos sosta leei o filos Asxetos. Poios exei tosa xrimata na plirosei gia na kathisei mprosta se kalo trapezi;

Anonymous said...

Βλακείες κάνει η Άννα.Αυτά είναι τα νέα πράγματα που κάθε τόσο λέει ότι ετοιμάζει?

Anonymous said...

Ta shows einai paroxymena. Ayta ta programmata anikoun sto parelthon. Kairos einai i Anna na ksanaginei i tragoudistria pou itan palia kai n'afisei ta amerikanizonta psevdoshows.