Tuesday, August 24, 2010

Όταν η Εθνική Star συνάντησε την Αννα Βισση...

Πολλοί κατά καιρούς έχουν παρομοιάσει το φαινόμενο Αλίκη με το φαινόμενο Βίσση... Όχι άδικα, μιας και οι ομοιότητες και οι συμπτώσεις είναι πολλές!

Πηγαίο ταλέντο, αξεπέραστα ρεκόρ, διαχρονικότητα, φανατικοί θαυμαστές και ορκισμένοι εχθροί, ακόμα και τα αρχικά τους, "ΑΒ"! Και βέβαια ο τίτλος της star... Εθνική η Αλίκη, απόλυτη η Άννα! Κάτι όμως που γνωρίζουν λίγοι, είναι πως τις δύο γυναίκες συνέδεε φιλία από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Δείτε τι λέει η ίδια η Αλίκη για την Άννα, σε ένα video που παρουσιάζει αποκλειστικά το fannatics.gr, 20 χρόνια μετά την πρώτη και μοναδική του προβολή στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Με στυλ και φαντασία", που παρουσίαζε η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Σφέτσα.


fANNAtic tips:

- Και οι δύο πήραν το πρώτο βραβείο σε φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Η Αλίκη βραβείο ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου για την ταινία "Μανταλένα" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου το 1960 και η Άννα βραβείο κοινού και κριτικής επιτροπής με το τραγούδι "Ας κάνουμε απόψε μια αρχή", στο Φεστιβάλ Τραγουδιού το 1977.

- Η Αλίκη, όταν ήταν καλεσμένη στο "Bravo" της Ρούλας Κορομηλά (1996), είχε δηλώσει για την Άννα: "Έχετε εμένα στο θέατρο και την Άννα στο τραγούδι!".

- Σε συνέντευξή της τον Απρίλιο του 2006 στο περιοδικό "Life & Style" ζητήθηκε από την Άννα να σχολιάσει τον παραλληλισμό με την Αλίκη με αφορμή τα αρχικά τους Α.Β.: "Τιμή μου αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μακάρι να αποδειχθεί ότι το αξίζω, γιατί έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου. Αυτό δεν το λέω σε σχέση με την ηλικία μου, αλλά για την ανάγκη μου να δώσω κι άλλα πράγματα που ανακαλύπτω σιγά σιγά ακόμα στη ζωή μου."

- Η Αλίκη μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη, την Νόρα Βαλσάμη και την Κάτια Δανδουλάκη παρακολούθησαν το show, που παρουσίαζε η Άννα στο Rex το 1991 με τίτλο "Άννα Βίσση Show", απ' όπου είναι και η φωτογραφία.

- Στο show της Άννας στο νυχτερινό κέντρο "Αστέρια" το καλοκαίρι του 1998 υπήρχε ένα μέρος του προγράμματος αφιερωμένο στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, όπου η Άννα εμφανιζόταν ντυμένη ναύτης και μεταξύ άλλων τραγουδούσε το "Τράβα μπρος", παραπέμποντας στη σκηνή από την ταινία "Η Αλίκη στο Ναυτικό". Όταν ρωτήθηκε ο αδερφός της Αλίκης, Τάκης εάν η εμφάνιση αυτή της Άννας προσβάλλει τη μνήμη της Αλίκης, απάντησε κατηγορηματικά "Όχι!" και συνέχισε λέγοντας ότι η Αλίκη γνώριζε την Άννα και την εκτιμούσε πολύ ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη.

- Η εκπομπή της ΕΡΤ το 1988 με τίτλο "Το show του μήνα", όπου η Άννα παρουσίασε χορογραφημένα κάποια τραγούδια της, είχε γυριστεί στο θέατρο "Αλίκη".

- Ο δεύτερος σύζυγος της Αλίκης, Γιώργος Ηλιάδης είχει δηλώσει στο περιοδικό Down Town της Κύπρου (Καλοκαίρι 2009): "Η Αλίκη και τον τηλεφωνικό κατάλογο να διάβαζε στο θέατρό της θα το γέμιζε. Η Άννα και τον τηλεφωνικό κατάλογο να τραγουδήσει θα το κάνει επιτυχία".

- Και για τις δύο δημιουργήθηκε θύελλα δημοσιευμάτων όταν τους δόθηκε η άδεια να εμφανιστούν σε αρχαίους χώρους. Η Αλίκη στο θέατρο της Επιδαύρου και η Άννα στο Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού.

- Η πρώτη ανεπίσημη βιογραφία και των δύο γράφτηκε από τον Αλκίνοο Μπουνιά.

Δείτε τι λέει η Αλίκη για τη φιλία της με την Άννα



Όταν η Εθνική Star συνάντησε την Απόλυτη Star... - fannatics.gr - Anna Vissi Official Fan Club

3 comments:

Anonymous said...

Απίστευτο βίντεο!!!!!!! Μπράβο στους FANNATICS που έχουν τέτοιο υλικό και τους ευχαριστούμε πολύ πολύ, όπως κι εσάς bloggers που το μοιράζεστε!

Για να μαθαίνουν κάποιοι ότι το όνομα Άννα Βίσση δεν εξαντλείται σε μερικά σουξεδάκια και βίντεο κλιπ!

Anonymous said...

bravo sta paidia gia to video !!! ine poli sigkinitiko na akous tin aliki prin 20 xronia na leei gia tin anna afta ta logia...pou na zouse na tin dei stis megaliteres tis dokses apo to 95 mexri simeraaa !!!

Anonymous said...

eeeee.............ola ta wraia kapote twlionoun...oloi i an9ropoi "pe9enoun"