Friday, January 30, 2009

Γιατί Μου Άρεσε Το Τελευταίο CD Της Βίσση

Σίγουρα είναι ωραίο να λέγεσαι Άννα Βίσση, να έχεις δόξα, χρήματα και ταλέντο. Από την άλλη, δεν είναι και τόσο ωραίο όταν το όνομά σου να διασύρεται καθημερινά -μόνο ότι έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου δεν της έχουν προσάψει (ακόμα). Όλα τα άλλα τα έχει ακούσει, ειδικά στα 90's που είχαν φτάσει να την πεθάνουν δυο τρεις φορές- μαζί φυσικά με τον Καρβέλα. Ακόμα και οι εχθροί της όμως δεν μπορούν να μην παραδεχτούν ότι έχει καλή φωνή, που δείχνει να αντέχει με το πέρασμα του χρόνου (ας μην πιάσουμε το θέμα της ηλικίας της, είναι πιο γραφικό και από την ηλικία της Βουγιουκλάκη. Ένα μυστήριο πράγμα πάντως: όλοι έχουν έναν γνωστό- συγγενή-πρώην που ήταν συμμαθητής της. Αυτό το σχολείο της πρέπει να ήταν μεγαλύτερο και από το Central Park).

Τόσα χρόνια που συνεργαζόταν με τον Νίκο Καρβέλα, έγραφαν ότι πρέπει να τον ξεφορτωθεί και πως το ταλέντο της δεν μπορούσε να καταπιέζεται σε ακούσματα τύπου Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας. Τον κατηγορούσαν για όλες τις λανθασμένες -κατά τη γνώμη τους- επιλογές- με αποκορύφωμα τη Eurovision-, την απόμακρη στάση της απέναντι στα media, τα μαλλιά της, το μακιγιάζ της, τα ρούχα της. Τελικά, όλα αυτά τα χρόνια η Άννα Βίσση είναι κάτι σαν τον πρωθυπουργό: Όλοι πιστεύουν πως θα τα κατάφερναν καλύτερα αν ήταν στη θέση της αλλά μόλις τη γνωρίζουν από κοντά υποκλίνονται.

Την πρώτη φορά που άκουσα το τελευταίο της CD με τίτλο Απαγορευμένο , ένιωσα κάπως αμήχανα. Το Παρελθόν μου άρεσε αρκετά από την αρχή, από την άλλη όμως, περίμενα κάτι παραπάνω μετά από τρία σχεδόν χρόνια αποχής της Α.Ε.Σ (Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ). Το πρώτο single που έδωσε και τίτλο του δίσκου είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα, που δίνει το στίγμα για την καινούρια Βίσση. Το Μακριά κι αγαπημένοι είναι ένα χαρούμενο ποπ κομμάτι, και η έκπληξη είναι ότι έχει γράψει η ίδια τη μουσική. Η Κόντρα δεν με ξετρέλανε, προτιμώ το αυθεντικό Breathless- αν και πολλοί διαφωνούν με μένα. Όσο άκουγα το CD το συμπαθούσα περισσότερο. Ως συνολική παραγωγή και ενορχήστρωση δεν είχε καμία σχέση με το Nylon, που έμοιαζε να είχε ηχογραφηθεί στο πόδι- και αυτό το λέω ως ένας μέσος ακροατής, όχι ως ειδικός (που δεν είμαι κιόλας). Η συμβολή του Πάτρικ Λέοναρντ φαίνεται να ήταν καθοριστική- αν μη τι άλλο, ο άνθρωπος δούλευε τόσα χρόνια δίπλα στη Μαντόνα.

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει ο δίσκος, είχε γίνει πολύς θόρυβος με το τραγούδι Στην Πυρά, εξαιτίας των προκλητικών στίχων της Κοντοβά. "Δεν είναι δυνατό μια Βίσση να τραγουδάει 'μπορείς απόψε να βγεις μ' όλες τις τσούλες της γης'. Αυτά δεν τα έκανε ούτε με τον Καρβέλα" έλεγε μια -προφανώς σοβαροφανής- γνωστή μου. Το καλό- κακό με την Άννα Βίσση είναι ότι τα τελευταία χρόνια ζει στο εξωτερικό. Και όταν ζεις στο εξωτερικό, ανοίγουν οι ορίζοντές σου, αφού στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, οι άνθρωποι είναι πιο απελευθερωμένοι, απαλλαγμένοι από μικροαστικά στερεότυπα και σεμνοτυφίες. Όπως παραδέχτηκε και η ίδια η Μυρτώ Κοντοβά, στην αρχή νόμιζε πως η Άννα δεν θα το τολμούσε. "Δεν την ξέρεις καλά τη Βίσση" ήταν η απάντηση της Α.Ε.Σ. Και το έκανε (δηλαδή θα ήταν προτιμότερο, αν έβγαζε άλλο ένα cd με δυο χασάπικα, τρια ζεϊμπέκικα και ένα dance τσιφτετέλι; Μάλλον γραφικό θα ήταν).

Τελικά το τραγούδι έγινε το σουξέ του δίσκου -στο Sfera radio μας το ζητάνε μανιωδώς οι ακροατές- γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση για την Άννα: η απρόσμενη επιτυχία του τραγουδιού, την ανάγκασε μάλιστα να επιστρέψει νωρίτερα από το Λος Άντζελες για να το οπτικοποιήσει.

Το νέο CD της Άννας -που έχει γίνει ήδη χρυσό και οδεύει προς πλατινένιο- έχει κι άλλα ωραία τραγούδια, όπως η δυναμική μπαλάντα Κάνε Κάτι και το, αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη, Ένα Λεπτό, ενώ οι πιστοί φαν της Άννας μου λένε ότι έχουν αδυναμία στο Ρίσκο. Ναι, η Άννα Βίσση μπορεί και χωρίς τον Καρβέλα -όπως και εκείνος χωρίς εκείνη. Επιπλέον, είναι εργασιομανής, γουστάρει να τραγουδάει και δεν ξέρεις ότι το κάνει για τα λεφτά. Έτσι κι αλλιώς έχει βγάλει τόσα πολλά αλλά δουλεύει ακόμα επειδή απλά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το μικρόφωνο και την επαφή με τον κόσμο.

Υ.Γ Επειδή πολύς λόγος έγινε και για το εξώφυλλο του cd της, μαγκιά της που, αντί να βγει "θεά" όπως την αποκαλούν οι gay fan της, προτίμησε να κάνει μια αφαιρετική φωτογράφιση για να στρέψει το ενδιαφέρον μας εκεί που θα πρεπε να είναι από την αρχή: Στο καλό υλικό. Περιμένουμε με αγωνία και το ροκ αγγλόφωνο cd της που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

yupi.gr

29 comments:

Anonymous said...

AKOU NA DEIS TO OTI KANATE EKEI STO SFAIRA TO STH PURA SOU3E DEN EINAI KAI TO KALUTERO GIATI NIO8O OTI DEN 8A AKOUSTOUN TA ALLA TRAGOUDIA KOLLATE SE ENA DUO KAI 3EXNATE TO SUNOLO VGAINEI O DISKOS THS ANNAS KAI PAIZETAI ENA KOMMATI.
ORAIO ANEBASTIKO KLAPISTIKO KOMMATI ALLA OK DEN EINAI ANAGKH NA AKOUGETAI MONO AUTO.


OSO GIA TO NYLON DIAFONO GIATI SOU FANHKE OTI HXOGRAFH8HKE STO PODI DHLADH; DEN EIXE ORAIA KOMMATIA ESEIS DEN TA BAZETAI GIA MENA TO EROTA MOU APISTE EINAI DUNATH MPALANTA OPOS TO GKAZI TO 8IVET GIATI DEN THN AKOUGA STA RADIOFONA OMOS; TORA DHLADH TO CD 8A ZEI PAPARANO EPITUXIES AN BAZANE KAI TA 5 TOULAXISTO KOMMATIA TOY NYLON OI STA8MOI 8A GINOTAN PLATINA SIGOURA EIXE KAI TO SOU3E EIXE KAI THN PALANTA KAI TO ROMANTIKO KOMMATI GIATI DEN PHGE KALA MHPOS AUTOI POU TA PIARNOUNE AKOUNE PROTA THN ENORXHSTOSH PROTA; OTAN VGHKE TO NYLON PROTOPORIAKO TO LEGANE TORA PALI TA IDIA.

SIGA SIGA M ARESOUN TA KOMMATIA ALLA H8ELA ME THN PROTH POU T AKOUGA NA MOU ARESAN DEN EXEI GINEI AUTI GINOTAN OMOS SE PALIOTERA CD THS ANNAS DEN 3ERO TI GINETAI TELIKA


PSI.TO LOGOTUPO EGO TOO 8ELO GOUROUNITSAAAAAA STA8ERH A3IA

PS2. ANNA PANTA 8ASAI G MENA ESU KAI DTA 79 OTAN 8ASAI GIAGIA MAZI NA TO PINOUME TO KAFE MAS

Anonymous said...

kalimera sas!!! 8a symfenisw mazi s vissione!!! k kati akoma opoios apokalei thn anna "8ea" einai gay gi'auto na prosexete pws 8a apokalite thn annoula gia na mhn pare3hgi8ite...

asixtir

lazopoulos

Anonymous said...

kalo to post apo ta pedia tou sfera :P

thea tin apokali oli i ellada, oxi mono i sigkekrimeni omada. apla ta pedia pou to egrapsan apokaloun tin anna thea... den simeni tipota afto
:P

Anonymous said...

re ti malakies..eine aftes?sry kiolas..i anna vissi eine 8ea!aftyo to lei oloini ellada kai kipros..eine i pio diasimi ellinida <3..mi lete kai ti 8elete ..gay gt oi fannatikoi dld emis tin aokalume etsi?kai ne simfono gt den pezun kai ta alla tragudia.?eine ola iperoxa kai ola exun kt to sinarpastiko!!to diaforetiko<3ANNA VISSI KAI DEN EIME KALA!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

thanks gia tin enimerosi

Anonymous said...

olo vlakeie kai mpixtes einai ayto to arthro.........tora poy tha epistrepsei i anna sti skini tha voulosei ta stomata olwn......

Anonymous said...

Πολύ μέτρια η κριτική για το "Απαγορευμένο" από τα παιδιά του Sfera. Προς στιγμή νόμιζα πως διαβάζω την επιχειρηματολογία κάποιων μελών που ανήκουν στο fannatics.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
1) Η ηλίκια της Άννας δεν είναι άγνωστη, όπως ήταν της Βουγιουκλάκη.
2) Δεν χρειάζεται να της αλλάξουν το φύλο. Το "κοινωνικό" (σε αντίθεση με το "βιολογικό") φύλο εξαρτάται από τη συμπεριφορά που έχει η Άννα. Αν θέλει να νιώθει ως αρσενικό, ας υιοθετήσει αρσενική συμπεριφορά. Αν θέλει να παραμείνει θηλυκό, πρέπει και οι επιλογές της να είναι ανάλογες (όπως ευτυχώς είναι!).
3) Το να λένε κάποιοι fans ότι ένας γνωστός τους υπήρξε συμμαθητής με την Άννα Βίσση σημαίνει απλώς ότι θέλουν να οικειοποιηθούν κάτι από την Άννα, ώστε να νιώθουν πιο κοντά της. Αν ήταν εχθροί της θα έλεγαν πως είχαν από κάποιο γνωστό τους που βρισκόταν στη διπλανή κλίνη όταν η Άννα επισκέφτηκε το Νοσοκομείο για τους γνωστούς λόγους.
4) Η Άννα κάνει ΚΑΙ λάθη. Πρέπει ο άλλος να είναι στραβός για να μη το αναγνωρίσει! Η διαφορά με άλλους καλλιτέχνες είναι πως η Βίσση μπορεί να καλύπτει το λάθος με μια μεγάλη επιτυχία.
5) Αυτή η αηδία με το Α.Ε.Σ. ας σταματήσει επιτέλους. Έχουμε γίνει γραφικοί και ρεζίλι. Όλοι πλέον αποκαλούν περιπαιχτικά την Άννα "Απόλυτη" και "Απόλυτη". Μου θυμίζει το "Lady" που λένε για την Άντζελα Δημητρίου.
6) Το "Nylon" ενορχηστρωτικά ήταν εξίσου μπροστά με το "Απαγορευμένο". Το γεγονός ότι η Άννα συνεργάστηκε με ξένους παραγωγούς δε λέει κάτι!! Αντιθέτως, το "Nylon" είχε πολύ πιο ζωηρό ήχο συγκριτικά με το, σε γενικές γραμμές, υποτονικό "Απαγορευμένο". Ας παραδεχτούμε τουλάχιστον ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωή μας ότι υπάρχουν και Έλληνες ταλαντούχοι συνθέτες, όπως ο Νίκος Καρβέλας. Τα αστέρια δεν ζουν μόνο στο εξωτερικό, υπάρχουν και εδώ!
7) Το ότι οι ξένοι λένε συνέχεια τη λέξη bitch και 100 παραλλαγές του fuck δείχνει την ποιότητα τους. Δεν έχει να κάνει με σεμνοτυφία, έχει να κάνει με σεβασμό στο κοινό που ακούει. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει να τους μιμηθούμε σε αυτό τον τομέα!
8) Όταν ένα cd γίνεται χρυσό, λογικά οδεύει προς πλατινένιο, δεν πάει για αργυρό ή χάλκινο. Είναι σαν την ηλικία: Κάποιοι λένε είμαι 25 στα 26. Το περίεργο θα ήταν να είναι 25 στα 24!! Έλεος δηλαδή!
9) Η Άννα Βίσση δεν μπορεί χωρίς Καρβέλα! Μη γελιόμαστε! Όλο το "Απαγορευμένο" είναι εξομολόγηση στον Νίκο! Τώρα να της πει "σου γράφω τον επόμενο δίσκο", θα γυρίσει σε εκείνον τρέχοντας, αφήνοντας τα Αμερικανάκια! Ο Νίκος Καρβέλας είναι το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο κεφάλαιο της ζωής της. Όχι απλά της καριέρας της! Όλα αυτά που έχουν ζήσει δεν διαγράφονται με ένα "Χ".
10) Αν η Άννα δεν ενδιαφέρεται για τα λεφτά, γιατί επιδίδεται και σε άλλες δραστηριότητες πέρα από το τραγούδι, όπως οι πιτσαρίες και οι φόρμες; Σαφώς και το τραγούδι είναι η ζωή της, αλλά βαρύγδουπες εκφράσεις του στυλ "Δεν το κάνει για τα λεφτά" καταντούν γελοίες. Για ποιον το κάνει; Για τη φουκαριάρα τη μάνα της;
11) Το "Θεά" όντως καταντάει κουραστικό ειδικά όταν χρησιμοποιείται άκριτα σαν καραμέλα για οτιδήποτε, καλό ή κακό, κάνει η Άννα.
12) Το εξώφυλλο δεν ήταν καλό κατά γενική ομολογία. Τουλάχιστον ήταν πρωτότυπο. Με την έννοια ότι είχαμε καιρό να δούμε από την Άννα ένα εξώφυλλο περισσότερο αφαιρετικό.

Αυτά...

Anonymous said...

Ούτε και εγώ συμφωνώ ιδιαίτερα με την κριτική των παιδιών από τον "Sfera". To "Nylon" ήταν ένας επίσης ανατρεπτικός δίσκος με πολλά δυνατά κομμάτια, αρκετά από τα οποία αδικήθηκαν από τα ραδιόφωνα (όπως π.χ. η "Βενετία", το "Μη με λυπηθείς", κ.λ.π.).
Το "Απαγορευμένο" είναι μεν πιο "υποτονικό" σαν ήχος σε σχέση με προηγούμενες δουλειές αλλά έχει και αυτό αρκετές καλές στιγμές. Και εγώ θα ήθελα να περιείχε σουξέ όπως η "Κραυγή" ή η "Αγάπη Υπερβολική", αλλά δυστυχώς δεν γράφονται πλέον τέτοια τραγούδια. Δεν μπορώ όμως και να απορρίψω τραγούδια όπως το "Παρελθόν", το "Κάνε κάτι", το "Ρίσκο" ή το "Θέλω μια αγάπη". Είναι πολύ καλύτερα από τα τραγούδια που ακούμε σήμερα στο ραδιόφωνο από άλλους καλλιτέχνες. Τέλος κάτι που είπε ο φίλος για τον Νίκο Καρβέλα: Συμφωνώ πως είναι σπουδαίος συνθέτης και μαζί με την Άννα έκαναν ένα δίδυμο- φωτιά. Το πρόβλημα είναι πως δεν ενδιαφέρεται πλέον να γράψει σοβαρά τραγούδια. Παλιότερα έγραφε όχι μόνο για την Άννα αλλά και για αρκετούς άλλους τραγουδιστές (Πανταζή, Δημήτρη Κόκκοτα, Λιβιεράτο, Ρουβά, κ.λ.π.). Τώρα γράφει είτε για τα παρατράγουδα της Αννίτας, είτε δικά του ιδιόρρυθμα τραγούδια (π.χ. το "ποιός φοβάται τον Πάσσαρη). Μάλιστα υπάρχει η έντονη φημολογία πως την άνοιξη του 2007 έγραψε αρκετά τραγούδια για την Άννα (π.χ. το "Στον βυθό") και μόλις η τελευταία τα άκουσε δεν της άρεσαν και τσακώθηκαν με αποτέλεσμα το single του καλοκαιριού του 2007 να μην κυκλοφορήσει ποτέ. Δεν γνωρίζω εάν ο Καρβέλας έχει βαρεθεί, έχει κουραστεί ή εάν θέλει να απέχει για κάποιο διάστημα. Μακάρι να επανέλθει. Δεν αρκεί φίλε μου κάποιος να είναι σπουδαίος σε κάτι, πρέπει και να έχει όρεξη να βγάλει τον καλό του εαυτό.

Anonymous said...

ti akouo panagia mou!ti grafete re paidia oloi ?pate kala?dld den sas aresei i kali kritiki gia to cd?exete kollisei ligo sto nylon?giati omos?anoixte ta miala sas i anna einai mprosta!

Anonymous said...

ksekoliste apo ton karvela..epitelous akoume ena ixitika apsogo cd...me kanonikous stigous..oute agapes apo nylon oute se kinoumeni ammo...imarton ...ksekoliste!!!Edw to ekane i Anna...

Anonymous said...

Ta tragoudia tou Karvela mporei KAPOIES fores na itan grammena sto podi! Ixografimena sto podi omws den itan P O T E !!!!!!! O Karvelas einai i koryfi tis koryfis stin enorhistrwsi! Afto to kseroun kai oi petres! Kai einai kai olofanero akoma kai sta pio apla tragoudia!

Anonymous said...

ego pou eipa xekolliste gt prepei na mas aresei afti i kali kritiki den ennoousa oti o karvelas den einai kalos enorxistrotis i stixourgos.antithetos einai amesos s afto pou kanei k megalos kallitexnis.omos afti i amesotita xeperase ta oria otan ton eftase sta paratragouda tou jetaime.egine isopedotikos.giafto loipon kai i anna vgazei ena cd pou tin paei ena vima mprosta stin kariera tis.de nomizo oti teleiose me ton karvela pantos.isos apla einai i ora pou eprepe na tou deixei afti to parakato.

Anonymous said...

k to apagoreymeno einai poly doylameno album alla k to nylon!!!!opoios exei aytia swsta k xerei n'akoyei moysiki mporei aneta na to katalavei.......
exalloy i anna pote den tha evgaze ena album sti kykloforia xwris na einai prosegmeno mexri k tin paramikri leptomereia!!!!!!!!!einai apisteyti epaggelmatias......

Anonymous said...

afou ekei ston sfaira sas lene oti to risko einai tragoudara, giatidn to pezaite?mono to "stin pirra?"

Anonymous said...

re paidia t ennoi oti t cd ts apolitis ehi gini hriso k pai gia platina?ego nomiza oti tha ihe gini toulahisto 2 platinenio. t cd ts annas ine TELIO k n ehi gini mono hriso eleos.diladi t cd t hatzigianni ine kalitero apo ts annas eleos t cd tou hatzig... ehi 1-2 tragoudia kala k t ipolipo cd ine halia alla ehi gini 3 fores platina k t cd ts annas pou ine 1000 fores kalitero egine mono hriso E.L.E.O.S. stenahorithika poli re paidia t sunmenni den poulai pleon i anna?pou ine i palies kales epohes p i anna den ihe p n vali ts platines p.x 2000 kavgi 7 patines, akouo fannatika anna k eho 2 fore t apagorevmeno k miso hatzigianni...!

Anonymous said...

oupsou!eki p grafo"p.x. 2000 kravgi 7 patines" ithela n grapso 7 PLATINES k ohi patines! sori:)

Anonymous said...

KALI I PROSPATHEIA SFAIRA-one ALLA K GNWSEIS APO VISSI LEIPOUN K APO NYLON K APAGOREYMENO MISOAPOPSI.NAI, KALI PROSPATHEIA ALLA KAFRILA TO "THEA-OPOS YIN APOKALOUN OI GAY THAYMASTES" EIDIKA AN TO GRAPSE DIMOSIOGRAFOS AYTO... STI PYRRA STI PYRRA.. :) eleos

Anonymous said...

15 xrone kyprie pws kataferneis na grafeis se ypologisti kai na mi mporoume na vgaloume ta grammata sou..?

Anonymous said...

ti evvois filara "anonime"? gia kako to ipes i gia kalo?

Anonymous said...

GIA TON ANONIMO FILO POU DEN VGAZI LEXI APO OSA GRAFO!SOU TO EGRAPSA KALITERA FILARA ANONIME!!! paidia ti ennoi oti to cd tis apolitis ehi gini hriso kai pai gia platina?ego nomiza oti tha ihe gini toulahisto 2 platinenio. to cd tis annas ine TELIO kai na ehi gini mono hriso eleos.diladi to cd tou hatzigianni ine kalitero apo tis annas eleos to cd tou hatzig... ehi 1-2 tragoudia kala kai to ipolipo cd ine halia alla ehi gini 3 fores platina kai to cd tis annas pou ine 1000 fores kalitero egine mono hriso E.L.E.O.S. stenahorithika poli re paidia ti simvenni den poulai pleon i anna?pou ine i palies kales epohes pou i anna den ihe pou na vali tis platines p.x 2000 kavgi 7 platines, akouo fannatika anna kai eho 2 fore to apagorevmeno kai miso hatzigianni...!

Anonymous said...

GIA TON ANONIMO FILO POU DEN VGAZI LEXI APO OSA GRAFO!SOU TO EGRAPSA KALITERA FILARA ANONIME!!! paidia ti ennoi oti to cd tis apolitis ehi gini hriso kai pai gia platina?ego nomiza oti tha ihe gini toulahisto 2 platinenio. to cd tis annas ine TELIO kai na ehi gini mono hriso eleos.diladi to cd tou hatzigianni ine kalitero apo tis annas eleos to cd tou hatzig... ehi 1-2 tragoudia kala kai to ipolipo cd ine halia alla ehi gini 3 fores platina kai to cd tis annas pou ine 1000 fores kalitero egine mono hriso E.L.E.O.S. stenahorithika poli re paidia ti simvenni den poulai pleon i anna?pou ine i palies kales epohes pou i anna den ihe pou na vali tis platines p.x 2000 kavgi 7 platines, akouo fannatika anna kai eho 2 fore to apagorevmeno kai miso hatzigianni...!

Anonymous said...

@ 15χρονο κυπραίο Βισσικό:
Ρε πελλέ, εν σου κατάλαβε ο άλλος κι εσύ του τα ξαναγράφεις ακριβώς ίδια;!!! Τι να καταλάβει παραπάνω; Μάλλον δεν του έφταιξαν τα greeklish αλλά η περίργη γραφή σου. Το ine ήθελε να το γράψεις einai, το ehi να ήταν exei, ο hrisoς δίσκος xrysoς κλπ. ΟΚ, λεπτομέρειες.
Τζιαι μεν στεναχωριέσαι, μια χαρά τα πάει ο δίσκος, σίουρα εννα γίνει πλατινένιος!
ΥΓ: ο Χατζηγιάννης είναι Θεός!!!

Anonymous said...

PROS NTEMI:Re ntemi en je eipa oti o xatzigiannis ene theos antitheta mia hara avthropos eni, aplos eipa oti en mou areski:p

Anonymous said...

@ re patrioti en kala p s ta lali o Ntemis alla stn tlk emis etsi 3eroume na sintixannoume k s opoion areskoume!!!Ate olan p dame!!!p enna mas kamoun k koumanto intalos na grafoume!!!kiaole epellanen o kosmos sior!!!xate kets!!!

Anonymous said...

sumfono mazi s anonime...! t eise agori i korou?:P

Anonymous said...

korou eimai filoui...se opoion areskoumen gia tous allous apla en 8a mporesoume!!!

Anonymous said...

@ 15χρονο Κύπριο & Κόρη

Κοπέλια, για όνομα, δεν σας κατηγόρησα, ΟΚ; Φυσικά να γράφουμε όπως θέλουμε! Όπως μας "βγαίνει", πέρασαν οι εποχές που υπήρχε η μία επίσημη γλώσσα (καθαρεύουσα) κι έπρεπε ούλοι να την χρησιμοποιούν. Απλά αν απευθυνόμαστε σε Ελλαδίτες, σκεφτείτε πως κυπριακές εκφράσεις σε συνδυασμό με τα greeklish τούς δυσκολεύουν πολύ. Άντε τώρα ο άλλος που΄ναι που την Καβάλα να καταλάβει τι εννοείς εσύ με τον διαχωρισμό Vishikos και Vissikos, πως θες να πεις για το πώς προφέρουμε το όνομα Βίσση στην Βραχονησίδα;, με "παχύ" σίγμα!
ΥΓ: πώς γίνεται να είσαι νέος, να σου αρέσει το μοντέρνο τραγούδι, η ποπ, η Βίσση, κι όχι ο Χατζηγιάννης; Δεν το καταλαβαίνω, απολοούμαι.....

Anonymous said...

File Ntemi plaka kanoume...an diavazes to mnm mexri to telos 8a to katalavaines...k gia na ma8aineis korou oxi kori:)))...k simfwnw mazi s...Xatzigiannis 8eos!!!

Anonymous said...

NTEMI KAI KOROU:E ok re paidia ferte mou klikka giati en akouw hatzigianni...!telos panton epidi eiste vissikoi en tha sas kamw allo kirigma! thnx re ntemi gia tin pliroforisi tora je na paei tha grafome "15hronos kuprios vissikos":p