Thursday, February 11, 2010

Απάντηση από αναγνώστη για την Άννα Βίσση - troktiko

"Καταρχήν το αρχικό θέμα που προέκυψε αφορούσε το κατα πόσο μια τραγουδίστρια που επι 15 χρόνια ζούσε με επανεκτελέσεις του Τσιτσάνη του Καλδάρα και πολλών άλλων χωρις δικιά της δισκογραφία μπορεί να καταφέρεται κατά συναδέρφων της με πολύ μεγαλύτερη καριέρα απο τη δικιά της σε διάρκεια αλλά και απήχηση.Όντως η Τσαλιγοπούλου ποτέ δεν ήταν στην πρώτη γραμμή σαν τραγουδίστρια.Να θυμήσω ότι ξεκίνησε δισκογραφικά το 1987.Εκείνη την χρονιά η Άννα Βίσση είχε ήδη 13 χρόνια σημαντικής πορείας στο ενεργητικό της έχοντας ερμηνεύσει ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ τραγούδια του Μίκυ Θεοδωράκη,του Σταυρου Κουγιουμτζή κλπ.Επίσης απο το 1982 και μετά ήδη ήταν πολύ γνωστή για την ποπ καριέρα της με τα διαχρονικά πλέον τραγούδια όπως το Όσο έχω φωνή,το Δώδεκα κλπ.

Σχετικα με το θέμα που ξαναβγήκε στην επικαιρότητα....Η Κα Τσαλιγοπούλου -όπως και πολλοί "έντεχνοι"-απαντά σχεδόν ρατσιστικά και χωρίς κανένα σεβασμό(στο παρελθόν το είχε κάνει και με την Πέγκυ Ζήνα)πράγμα που δείχνει το "ήθος" για το οποίο κόπτεσαι και τον "πολιτισμό"της.Φυσικα πισω απο αυτο κρύβεται μόνο η αγωνία για την δική της καριέρα η οποία πάντα κυμαινόταν σε μέτρια καλλιτεχνικά και εμπορικά επίπεδα.Η Κα Τσαλιγοπούλου είναι γνωστή κυρίως απο επανεκτελέσεις ρεμπέτικων,παλιών λαικών και ελαφρολαικών.Δισκογραφικά έχει ελάχιστες επιτυχίες πολλές απο τις οποίες δεν είναι δα και αριστουργήματα.Καραποπάκια ακούω να ερμηνεύει τελευταία (π.χ.Είναι εντάξει μαζί μου).Φωνητικά εξάλλου δεν μπορεί να κινηθεί σε πολλά επίπεδα οπότε έχει περιοριστεί εκει και υπερασπίζεται τον ευατό της όπως μπορεί και είναι δικαίωμα της.Δεν είναι όμως δικαίωμα της να μιλάει ρατσιστικά για συναδέρφους της όπως η Άννα Βίσση η οποία έχει 37 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην μουσική.Σχετικά με τα τραγούδια να πω πως η Άννα Βίσση όπως συμβαίνει και με τραγουδίστριες που έχουν μεγάλη καριέρα και διαρκή παρουσία(πχ Μαρινέλλα)έχει πει και τραγούδια που είναι μετριότατα.Μιλάμε συνολικά όμως για μια τραγουδίστρια που έχει σχεδόν 1500 με 2000 τραγούδια .Είναι φυσικό να μην είναι όλα αντίστοιχα του επιπέδου της φωνής της.Αλλά αυτο δεν είναι μεμπτό.Τι πρέπει να πω δηλαδή να πω όταν ακούω την Μαρινέλλα να τραγουδάει<θελω να τα ακουω να τ ακουω να το λες>?Ειναι διαφορετικό απο το να ακούω την Βίσση να λέει <χωρις το μωρό μου δεν πάω πουθενά?>σκεφτείτε το λίγο και ξεφύγετε απο τις ανύπαρκτες έντεχνες ταμπέλες που έχουν βάλει κάποιοι για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες.Συγκρίνω την Βίσση με την Μαρινέλλα διότι μιλάμε για οπτικοακουστικές τραγουδίστριες που έχουν δώσει και δίνουν πολλά στο ποπ τραγούδι,στο ελαφρολαικό και στο σόου.Η Τσαλιγοπούλου δεν έχει σε καμιά περίπτωση την δυναμική μιας Μαρινέλλας η μιας Βίσση.Και δεν έχει και τόσο νόημα να συγκρίνουμε ανόμοια μουσικά και καλλιτεχνικά πεδία.Ο καθένας προσφέρει όσο μπορεί και υπερασπίζεται αυτό που κάνει όσο μπορεί.Η Βίσση ποτέ δεν βγήκε να απαντήσει σε ανάλογες επιθέσεις που τις γίνονται κατα καιρούς και αυτό την τιμάει πάρα πολύ.Η χωλή είναι κάτι που δεν την αφορά μιας και έχει κερδίσει διαχρονικά πλέον μεγάλη μερίδα του κοινού βασιζόμενη σε μια καριέρα που έχτισε ή ίδια.Χωρις να στηριχτει σε καριέρες και τραγούδια άλλων!!!!!!!!!!!!!Μην ξεχνάμε και τα 2 μιούζικαλ που έκανε με τον Νικο Καρβέλα(1990 και 2002) και αποθεώθηκε και για το υποκριτικό της ταλέντο.
Και αν θέλετε να μιλήσουμε και με αριθμούς...το πρόγραμμα που παρουσιάζει φέτος στο Αθηνών Αρένα κοντεύει τους 50.000 θεατές.Πρόκειται για μια παράσταση που σχεδόν το σύνολο του τύπου έντυσε με πολύ κολακευτικά σχόλια.Αντίθετα το πρόγραμμα της Κυρίας Τσαλιγοπούλου στο Vox είχε την μοίρα που έχουν σχεδόν πάντα τα προγράμματα που κάνει.Αθρόα προσέλευση και μαγκωμένα σχόλια του τύπου(εφημερίδες,περιοδικά).
Σχετικά με την συναυλία στη Μύκονο...Η Άννα Βίσση χαρακτηρίζεται απο τον αυθορμητισμό και την αυθεντικότητα της.Επίσης ανήκει σε ένα είδος τραγουδιού που η εικόνα παίζει κάποιο ρόλο και είναι στα πλαίσια αυτού του ρόλου να παίζει με την εικόνα της.Κάποιοι το βρήκαν υπερβολικό,κάποιοι μια πράξη αναμενόμενη στα πλαίσια του παιχνιδιού που ανέφερα πριν.Και η Ελενώρα Ζουγανέλη κυκλοφορεί φέτος με ξυρισμένο το μισό της κεφαλής της δεν είδα να σοκάρεται κανείς,ούτε να ασχολείται.
Σχετικά με το φετινό πρόγραμμα της Άννας Βίσση-το οποιο εχουν τιμησει με την παρουσια τους τραγουδιστές και ηθοποιοί απο ολες τις όχθες-κατ εμε είναι ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα που της δίνει την ευχαίρια να ξεδιπλώσει όλο το μουσικό της τάλαντο τραγουδώντας με την ίδια αξιοπρέπεια και την ίδια δυναμική ξένα κλασσικά κομμάτια μαζι με τους Μπλε,ρεμπέτικα και λαικά με την Μαριώ,ελληνικές μπαλάντες που έχουν αφήσει εποχή....Επίσης και ο τελευταίος της δίσκος της δίνει αυτή τη δυνατότητα αφού έχει πολύ καλά και ιδιαίτερα κομμάτια όπως το απαγορευμένο,το μέταλλο,το πιο κοντά κ.α"

troktiko

12 comments:

Anonymous said...

PRAGMATIKA EXEIS DIKIO GIA THN VISSI PANTA THA LENE KATI KAKO EINAI O KOMPLEKSISMOS TOY KATOTEROY NOMIZO

Anonymous said...

Anna dinata, ise mia thea.

Anonymous said...

Η Ελένη του X factor, που αποχώρησε από το παιχνίδι την Παρασκευή, εκτός από καλά λόγια για τον Σάκη,. είχε να καταγγείλει και το παιχνίδι γενικότερα, μέσω των ομογενών από τον Καναδά, καθώς όπως είπε στην Πρωινή Μελέτη, πολλοί ομογενείς δεν μπορούσαν να ψηφίσουν. Από καταγγελία σε καταγγελία πάει αυτό το reality.

Leopold said...

Den aksizei na dwsoume alli sinexeia sto thema vre paidia! Siga...
Exoume alla na asxolithoume. Exoume ena Athinwn Arena pou pigainei eksairetika, ti synexeia sti Thessaloniki, an ginei telika kai o,ti allo kanei. I kalyteri apantisi einai i idia i Vissi.

As mi dinoume aksia stous anaksious...

anna_rxikos said...

Poly aksia tis dosame tis tseligopoulou!!! ego pantos taumazo tin anna pou ote de leei kaki kouventa re file! mono se mia periptosi, sti synenteuksi sto pallas me xatzinikolaou, tote pou epaize to thema me to forema lacroix. katta ta alla, oute milaei, oute lalaei!

espresso said...

Η Βίσση... έστειλε τον Χρήστο Ψωμόπουλο και την Τζούλια Αλεξανδράτου στον εισαγγελέα! Μπορεί η απόλυτη Ελληνίδα σταρ να μην ήταν παρούσα, ωστόσο μια αναφορά στο πρόσωπό της διά στόματος του πρώην συντρόφου της Χρήστου Ψωμόπουλου ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει την οργή της Τζούλιας και να ακολουθήσουν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Αν και η Τζούλια Αλεξανδράτου είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του νεαρού επιχειρηματία, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως υπήρξε διάθεση και από τις δύο πλευρές να δώσουν για πολλοστή φορά μια ακόμη ευκαιρία στη σχέση τους. Σύμφωνα με τον Χρήστο Ψωμόπουλο, τα όσα ακούστηκαν ότι πήδηξε τη μάντρα του σπιτιού της Τζούλιας και εισέβαλε βίαια στο εσωτερικό είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας αφού, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, τα δύο προηγούμενα βράδια είχε κοιμηθεί αγκαλιά με το μοντέλο.

«Τις τελευταίες ημέρες κάναμε μια προσπάθεια να σώσουμε τη σχέση μας. Την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα το βράδυ μείναμε μαζί. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα είχαμε καλέσει στο σπίτι τον δικηγόρο μου, κ. Νίκο Μπούρα, και την αρραβωνιαστικιά του για να παρακολουθήσουμε παρέα τη συνέντευξη που είχα δώσει στον Θέμο Αναστασιάδη» δηλώνει στην «Espresso» ο Χρήστος Ψωμόπουλος και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε την επόμενη ημέρα να κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ερυθραίας μαζί με την Τζούλια και την παρέα της. «Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η κουβέντα ήρθε στην Τζούλια. Τότε είπα στον Θέμο πως εξαιτίας των ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με τα οποία κάθε φορά που αναφέρω το όνομά της θα έχω πρόστιμο 10.000 ευρώ, δεν θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτήν. Μίλησα όμως για την Αννα Βίσση». Σε αυτό το σημείο η Τζούλια έγινε ταύρος μαινόμενος εν υαλοπωλείο. «Ανέφερα τη σχέση μου με τη μοναδική ίσως Ελληνίδα σταρ και παραδέχτηκα πως εάν δεν ήμουν μαζίί της δεν θα με γνώριζε κανείς. Τότε η Τζούλια σηκώθηκε από τον καναπέ και κατέβηκε στο υπνοδωμάτιο χωρίς καν να αποχαιρετήσει τους καλεσμένους μας».

Η νύχτα κύλησε ομαλά. Την επόμενη όμως ημέρα (Τρίτη πρωί) η Τζούλια Αλεξανδράτου ξύπνησε νωρίτερα. Πήρε το αυτοκίνητο του κ. Ψωμόπουλου, όπως μας λέει ο ίδιος, και βγήκε για ψώνια. «Φαίνεται πως είχε σχεδιάσει με τον φίλο της τον κ. Φουρθιώτη όλο αυτό το σκηνικό που εκτυλίχθηκε από το μεσημέρι και έπειτα» λέει ο Χρήστος Ψωμόπουλος και περιγράφει: «Οταν ξύπνησα δεν τη βρήκα στο σπίτι. Ανοιξα λοιπόν να δω τηλεόραση και με μεγάλη μου έκπληξη είδα σε τρέιλερ πως με αναζητούσε η αστυνομία. Εμεινα άναυδος. Μέχρι να καταλάβω τι είχε συμβεί είχαν φτάσει στο σπίτι δύο αστυνομικοί και μαζί τους ήταν ο κ. Φουρθιώτης, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχα εισβάλει με τη βία στο σπίτι και πως τον είχα χτυπήσει».

Η συνέχεια του θερμού αυτού επεισοδίου δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ερυθραίας με εκατέρωθεν μηνύσεις. «Μείναμε εκεί όλο το βράδυ. Σε ένα γραφείο εγώ, σε ένα άλλο η υπόλοιπη παρέα. Δεν έχω πλέον λόγια. Η κατάσταση έχει γίνει κωμικοτραγική» καταλήγει ο Χρήστος Ψωμόπουλος.

Στο αστυνομικό τμήμα ο Μένιος Φουρθιώτης επικαλέστηκε ότι ζαλίζεται και ότι πρέπει να εξεταστεί από γιατρούς. Ετσι, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο αστυνομικό τμήμα, όμως διαπιστώθηκε ότι δεν χρειάζεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Για προληπτικούς λόγους ωστόσο το πλήρωμα του ασθενοφόρου τον προμήθευσε με κολάρο, αφού ισχυριζόταν ότι πονούσε ο αυχένας του.

Anonymous said...

po po ti katinio vre pedia i tzoulia me ton psomopoulo.

eleos pia

Anonymous said...

Η τσαλιγοπούλου έχει καταφερθεί και στο παρελθόν ενατίον της Βίσση, λέγοντας πως δεν μου χρειάζονται Κοιλικοί για να τραγουδάω ωραία(ή κάτι παρόμοιο, αν θυμάμαι καλά).

Αυτό είχε γίνει πριν 3 χρόνια περίπου
Θαυμάζω πάντως την Βίσση, για το ήθος της κάθε φορά!
Τελευταία πάρα πολλοί αναφέρονται για αυτή με πολύ αρνητικά σχόλια και είναι εξαιρετικά υποκριτικό απο τη μεριά τους όλο αυτό...
Κρίμα...

Anonymous said...

H Tsaligopoulou einai megalh complexara. To 2001 tragoudouse se mia synavlia sthn Agia Napa kai opws tragoudouse ta dika ths ksafnika stamata kai arxizei na tragouda " la la la- la la la la" to gnosto " I cant get you out of my head" ths kylie Minogue. Ki ekei pou paei na mpei sto refren to kovei kai leei: egw den tragoudaw tetoia signomi ki arxise na gelaei san xazh. kanenas den to vrike asteio ennoeitai. Eironiftike ena tragoudi pou poulise 2 ekatomiria singles pagkosmia kai mia tragoudistria pagkosmiou fhmhs. Ti na pei kaneis...

2L

Anonymous said...

vre me thn tsaligopoulou asxoloumaste?ante na paei na plunei kana piato!komplexs exei polu paidia ayth sovara.vre paidakia mou h annoula thn xseroume kala pia einai,den kolonoume pouthena!einai mes sth ftoxi mas thn kardia pou xtupa polu dynata otan thn vlepoume apo konta...!!!!annaaa ela salonika.

Anonymous said...

esy pou to grapses...xereis ti simainei athroa?

lolostefanis said...

@espresso
i julia exei 8ema me tin Anna (ektos tou oti exei 8ema genikotera dld).Na fantasteite ir8e sti Syro prin ligo kairo k emfanistike se ena magazi (kafeteria-bar, to opoio einai dilwmeno ws anapsyktirio-zaxaroplasteio) kai autos o manager pou kouvalaei mazi zitise na tin kalosorisoun... "apo8ewste tin apolyti ellinida star!"...milame pws i giouxa kai i moutza pesane vroxi...