Wednesday, December 30, 2009

Άννα Βίσση, Νίκος Καρβελας - Επιστρέφουν οι "Δαίμονες"

Oι «Δαίμονες» ενώνουν ξανά την Αννα Βίσση με τον Νίκο Καρβέλα! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η ρoκ όπερα που ανέβασε το ζευγάρι πριν από δεκαεπτά χρόνια και έγραψε ιστορία θα ζωντανέψει ξανά σε μεγάλη αθηναϊκή σκηνή.

Ο Νίκος και η Αννα -πλέον δεν κρύβουν ότι η επανασύνδεσή τους θα έχει σύντομα και επαγγελματικούς καρπούς, όπως τον παλιό καλό καιρό- έχουν αποφασίσει να ανεβάσουν εκ νέου τη θρυλική όπερα με καινούργια διανομή και κάποιες σκηνοθετικές αλλαγές προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα. Αυτό, βέβαια, που δεν θα αλλάξει είναι το λιμπρέτο του Σταύρου Σιδερά και, φυσικά, η πολύ ωραία -κλασική θα λέγαμε- μουσική του Καρβέλα που το έντυσε.

Οι «Δαίμονες» ανέβηκαν την περίοδο 1991-1992 στο θέατρο «Αττικόν» και ήταν ένα «καλλιτεχνικό επίτευγμα», το οποίο όμως δεν αντιμετωπίστηκε με τα καλύτερα σχόλια από τους περισσότερους κριτικούς της εποχής. Ηταν μια πανάκριβη παραγωγή, στην οποία το ζευγάρι είχε επενδύσει πολλά χρήματα και «μπήκε μέσα» από οικονομικής πλευράς.

Η ίδια η Αννα Βίσση εξομολογήθηκε εκείνη την εποχή στον Φρέντυ Γερμανό για τους «Δαίμονες»: «Εκανα κάτι σημαντικό και προχωρημένο για την ελληνική μουσική κατάσταση! Θα σου πω όμως ότι χάσαμε πολλά λεφτά από αυτή την παράσταση και απογοητευτήκαμε αρκετά... Γιατί στους “Δαίμονες” δεν πληρώθηκα, πλήρωνα κι αυτό το λέω με υπερηφάνεια».

Η παράσταση είχε ανέβει μ' ένα εξαίρετο επιτελείο συντελεστών. Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια έφεραν την υπογραφή του μετρ του είδους Νίκου Πετρόπουλου, ενώ για τους φωτισμούς και τα οπτικά εφέ είχε κληθεί από το Χόλιγουντ ο διεθνούς φήμης Νικ Χάρισον, που είχε στο ενεργητικό του ταινίες όπως «Ο πόλεμος των άστρων», «Ιντιάνα Τζόουνς», «Χαϊλάντερ» κ.ά. Η Αννα Βίσση υποδύθηκε υπέροχα τους δύο πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους της όπερας (τη βασίλισσα του Μεσαίωνα και μια ηθοποιό της Νέας Υόρκης που συνδέονται μεταξύ τους με μεταφυσικό τρόπο), ενώ το ρόλο του ιεροεξεταστή είχε αναλάβει και έφερε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο ο βαρύτονος Τζον Μοδινός.

espressonews.gr

19 comments:

europanos said...

Εκπληκτική ιδέα, φοβερά νέα!
Η μουσική του Καρβέλα, η ενορχήστρωση του αξέχαστου Μάικ Ροζάκη, το εξαιρετικό λιμπρέτο του Σιδερά, οι ερμηνείες της Βίσση, του Μοδινού και της Σοντάκη ήταν πολύ μπροστά από την ελληνική πραγματικότητα της εποχής, αλλά νομίζω είναι πολύ μπροστά ακόμα!!!

Το είχα δει 4 φορές τότε ως παιδί, κακόμοιροι οι γονείς μου που τους έσερνα στη Βίσση να με συνοδεύουν!

Είχα μαγευτεί και αναστατωθεί με το θέαμα και τα συναισθήματά του!

Ανυπομονώ να το ξαναδώ πραγματικά!

Πρωτοχρονιάτικες ευχές σε όλες κι όλους από τη χιονισμένη Ρίγα (Λετονία)

loucas said...

vlakies tis espreso...an kai einai kali idea na ksana anevei i parastasi

Anonymous said...

Το X Factor live show της χρονιάς φιλοξενεί την πιο λαμπερή special guest: την Άννα Βίσση. Πλαισιωμένη από μία εξαιρετική ομάδα χορευτών, η Άννα θα μας προσφέρει μια γεύση από το μοναδικό Fabulous show της, και θα ξεσηκώσει τόσο τον κόσμο όσο και τους παίκτες!

Με τον Σάκη, σαν παρουσιαστή, το πιο πιθανό είναι να τους ακούσουμε και σε κάποιο ντουέτο, παλιό η καινούριο, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η τηλεθέαση στο ζενίθ!

Anonymous said...

ANTE RE LUCA KYRIAKIDI...MILAS KIOLAS

Anonymous said...

Αν είναι δυνατόν, μήπως θα τον Φυμώσετε κιόλας τον Λούκα επειδή εκφράζει απόψεις που δεν συμφωνούν με τη μάζα...

Την ελευθερία λόγου την έχετε ακουστά? (Συγνώμη λόυκα, που σε υπερασπίζομαι χαρίς να σε ξέρω, αλλά είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει)

ΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΙΣ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ? Η ΛΟΓΩ
ΕΟΡΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ a priori!

Leopold said...

ΚΙ ΕΣΥ Ο "ΕΞΥΠΝΟΣ" ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ. ΚΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟ nickname ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ; ΠΟΙΟΝ ΑΦΟΡΑ;

ΚΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ. ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΣΤΟ ΦΩΤΗ ΝΟΜΙΖΩ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ. Η ESPRESO ΑΠΛΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ... ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...

loucas said...

efxaristo gia tin ipostiriksi paidia.. ilikrina efxaristo... o kathenas prepei na lei tis apopsis tou..kai sto kato kao giafto iparxei to blogspot..kai eksallou den eipa kai kanena ektroma

Anonymous said...

O kathenas exei dikaioma na grafei kai na ekfrazei eponyma i anonyma tin apopsi tou edo mesa. To na ekthetei kaneis tin taytotita enos atomou einai thrasydeilo. Poso perisotero otan to kanei anonyma. Den eimai filos tou Louca ki oute symfono me tis apopseis tou oson afora tin Ellada kai tous Ellines, den mporo omos na anexto to oti kapoios kakoithis anaferei to eponymo tou Louca edo mesa. Ntropi sou kaymene, eisai anandros.

loucas said...

a thnx....den einai to epitheto mou omos afto pou egrapse....den me lene kiriakidi..hehehe
kai oso gia tin ellada kai tous ellines poses fores na sto po....exo pollous filous ellines..kai tous agapo poli..kai tin xora episis..apla lipame giati katastrefete...kai apla leo afto pou skeftomai..oxi apo kakia alla giati prepei na allaksoun orismena pragmata

Anonymous said...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΑΡΕΝΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΟΥ ΜΗΝΑ!

ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DEADLINE ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ!

Anonymous said...

ine anixto pemptes paraskeves ke savata

ti ine 2 tou mina?

Anonymous said...

einai savvato!

giorgosCY said...

to arena mporei na min einai anoikto stis duo tou mina alla opos kai naxei den xaneis kati na tilefoniseis sto arena kai na sigoureuteis 100%
to tilefono einai 2103471111.
mono etsi tha ksereis sigoura ti ginete.

Asxetos said...

Οι "ΔΑΙΜΟΝΕΣ" είναι ό,τι καλύτερο έχω δει και ακούσει από την Άννα Βίσση και το Νίκο Καρβέλα! Συγκλονιστική παράσταση.Ζωντανή ορχήστρα, σκηνικά, εφφέ, απίστευτη ερμηνεία της Άννας και των υπολοίπων συντελεστών, όλα τέλεια...Μακάρι να επιστρέψουν.Στο Αττικόν, όπως παλιά...

Anonymous said...

To Hrwdeio ns psrei gis ns tous anevasei... Etsi gia spasimo!!!

loucas said...

musical sto irodeio..na kati protakousto..kai pos tha stisoune olo ton eksoplismo kai mixanimata pou xreiazete mia tetoia parastasi? poso xrono eise esi pou egrapses gia irodeio? 14?

mahler76 said...

Εδώ συμφωνώ, να ανεβάσει τους Δαίμονες στο Ηρώδειο κι ελπίζω να πέσουν οι πέτρες να τους πλακώσουν συντελεστές και θεατές μπάς και γλιτώσουμε χαχαχαχαχα

loucas said...

aber warum hast das gechrieben? es ist nicht gut..es ist nicht gut.....

Anonymous said...

κατά αρχήν χαίρομαι που υπάρχει έστω και σκέψη να ξαναπαιχτούν, τους είχα δει τέσσερεις φορές, ενα τέτοιο έργο δημιουργήτε κάθε πενήντα χρόνια και είναι τυχεροί όσοι τους "μίλησε" στο πετσί τους, μακάρι να το ξαναδώ και νομίζω ότι ο Πετράκης -ηθοποιός - τραγουδιστής πρέπει να έχει θέση σε αυτό, άλωστε το απόδειξε στην σειρά του MEGA που ήρθε μεν πρώτος σαν τραγουδιστής αλλά το ουσιαστικό ήταν ότι "έπαιξε" τους Δαίμονες ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!
Βαγγέλης Κ.