Tuesday, December 1, 2009

ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ - Άννα Βισση - Έχει καταφέρει κάτι μοναδικό

Έχει καταφέρει κάτι μοναδικό: να είναι η απόλυτη ελληνίδα σταρ και την ίδια στιγμή να αποθεώνεται από το κοινό και τους κριτικούς. Φέτος στο Αθηνών Αρένα στήνει ένα πρόγραμμα so fabulous, που αναμένεται να ξεσηκώσει τους πάντες. Κυρίες και κύριοι, η Άννα Βίσση είναι εδώ!

Επειτα από τέσσερα χρόνια (και γνωρίζοντας ήδη ένα χρόνο για αυτές τις εμφανίσεις), κατακλύζομαι τόσο από αγωνία, όσο και από ενθουσιασμό διασχίζοντας το κέντρο της πόλης για να συναντήσω ξανά στη σκηνή την Άννα Βίσση. Στο μυαλό μου έρχονται εικόνες από τις εκπομπές του ΡΙΚ, όταν η Άννα Βίσση, μαθήτρια ακόμη, ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει την ιδιαίτερη πατρίδα της για να έρθει στην Αθήνα και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Και αυτό το όνειρο όχι μόνο εκπληρώθηκε, αλλά συνδέθηκε και με τη σύγχρονη ελληνική pop.

Ήταν ακριβώς όπως την περίμενα: εκθαμβωτική, απαστράπτουσα και στην καλύτερή της στιγμή... Τόσο έτοιμη για όλα! Έτοιμη για ένα φαντασμαγορικό show, έτοιμη για διεθνή καριέρα, έτοιμη να σε παρασύρει σε ένα λαμπερό, παραμυθένιο κόσμο.

Όμως ας πιάσουμε το... τραγούδι από την αρχή. Από εκεί που ο Γιώργος Σαμπάνης εμφανίζεται σε ένα ανεπιτήδευτο σκηνικό και με τον τρόπο του προαναγγέλλει τι θα ακολουθήσει. Συνεχίζουν οι Μπλε που επιλέγουν να πουν τα τραγούδια για τα οποία αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Casual και συναυλιακό θα χαρακτήριζα το στιλ της έναρξης, ενώ στο video wall παίζει το πρώτο video που επιμελήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης και δείχνει πως μια σταρ όπως η Άννα Βίσση μπορεί να έχει χιούμορ και να σαρκάζει την πραγματικότητά της.

Και τότε, μέσα σε ένα λευκό αποκαλυπτικό φόρεμα και μια γούνα, προσγειώνεται στη σκηνή και ερμηνεύει τα τραγούδια της. Αργά και σταθερά οδηγείται... Στην Πυρά, που ενέχει μια πρώτη κορύφωση του προγράμματος, γιατί ακολουθεί η στιγμή με τους Μπλε όπου ροκάρει στη σκηνή και τα δίνει όλα!
Μου φαίνονται όλα τόσο φυσικά: που αλλάζει ρούχα κατά τη διάρκεια της βραδιάς, που εναλλάσσει το ύφος της, που κινείται και πηγαινοέρχεται από τη σκηνή στη μέση της πλατείας, που ο κόσμος δε σταματά να την αποθεώνει, που το εικαστικό κομμάτι της παράστασης τής ταιριάζει...

Έχει τη στόφα της μεγάλης τραγουδίστριας.
Σε αυτή την παράσταση περιλαμβάνονται όλα: και τα καινούρια της τραγούδια και τα πρώτα αλλά και αυτά με τον Νίκο Καρβέλα. Μια παράσταση εφ’ όλης της ύλης λοιπόν, χωρίς η σκηνοθεσία να βγάζει μπροστά την εικόνα. Το τραγούδι και η ερμηνεία έχουν εδώ τον πρώτο λόγο και τα συνοδεύουν εξαιρετικά ο φωτισμός και τα videos (έχουν από φωτογραφίες μέχρι graphic designs). Η συνεργασία της με τους Μπλε δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της και δίνει μια πιο club διάσταση στο πρόγραμμα, ενώ, από την άλλη, η συμμετοχή της Μαριώς είναι ένα επιπλέον δυνατό σημείο σε αυτή την υπερπαραγωγή.

Η ώρα έχει πια περάσει και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αυτή η βραδιά δε θα ήθελα να τελειώσει... Όσες ώρες και να τη βλέπεις δεν τη χορταίνεις, γιατί η Άννα Βίσση είναι πραγματικά μια σταρ.

exodos.gr

1 comment:

musicbug said...

An kai huge fan tis Annas, emena prosopika mono show de mou thymise to Fabulous show, me tis louloudoudes na einai san tis kampies i mia pisw apo tin alli kai na petane gardenies. Poly mpouzoukerie fasi kai me xalase poly. Episis prepei i Anna na stamatisei na milaei enw tragoudaei! Einai spastiko! Den einai dynaton na les to "Pragmata" pou milaei gia xwrismo kai na les vlakeies sta trapezia mprosta kai na xazogelas. Egw eida tin Anna twn mpouzoukiwn prosopika, ki oxi tin ermineytria kai show-woman. Apogoiteytika alla ok, de ginete na mou aresei panta!